Avatar

Marcel Vermeer (46)

Programmeur

Spijkenisse, NL

info@globos.nl

+31 (0)181 75 11 54

17 jaar ervaring

€ 45,- per uur excl. BTW


Vaardigheden

PHP Programmeren

90%

Frontend Development (responsive html, css, javascript)

90%

Frameworks

50%

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

80%

Talen

Nederlands

Engels

DuitsFreelance Webdesigner & PHP Programmeur

Gewoon een (PHP)programmeur / webdesigner nodig die op korte termijn een nieuwe website of stukje software maakt of een tool bouwt voor een bestaande website en die ook nog eens niet duur is? Dan ben je bij mij op het goede adres.


Responsive

Ik zorg dat je website er altijd goed uit ziet, ongeacht op welk apparaat (PC, laptop, tablet, mobiele telefoon) de website getoond wordt.


Zoekmachine Optimalisatie SEO

Ik schrijf zoekmachine vriendelijke code en structureer alle websites met trefwoorden en metadata op de juiste plaatsen om je website makkelijk vindbaar te maken voor Google.


Simpele Duidelijke Code

Ik maak geen gebruik van zogenaamde Content Management Systemen als Wordpress, Magento, Joomla, Drupal of andere opensource software zodat er geen onnodige modules worden geladen die het laden van een webapplicatie alleen maar vertragen. Daarbij weet ik graag zelf hoe alle functies in elkaar zitten. Eigen duidelijke, leesbare code schrijven is leuker, uitdagender en fouten in de code zijn sneller te vinden en te verhelpen.

Bijvoorbeeld
Een WordPress CMS website zonder informatie, extra plugins en thema's neemt ongeveer 26 MB in beslag en een lege installatie van Webshop CMS Magento zelfs ruim 100 MB. Ik schrijf bijvoorbeeld een Blog website of een Webshop in niet meer dan 260Kb aan code. Meer dan 100 Keer zo klein dus.


Automatiseren

Daarnaast heb ik de passie om zoveel mogelijk processen te automatiseren en probeer ik zoveel mogelijk automatiseringsoplossingen te bedenken. Dus heb je het idee dat sommige processen binnen jouw bedrijf sneller en efficiënter kunnen, neem dan vrijblijvend contact met me op.


Portfolio

Kansberekening Voetbalwedstrijden Script

Dit Kansberekening Voetbalwedstrijden Script heb ik voor mij zelf geschreven om zonder emotie te kunnen wedden op voetbalwedstrijden uit verschillende competities. Het script maakt kansberekeningen op basis van aanvalskracht en verdedigingskracht van uit- en thuis spelende clubs. Voor deze kansberekeningen maakt het script gebruik van de zogenaamde poissonverdeling en resultaten van wedstrijden uit eerdere seizoenen.

DEMO

Dropscript

Quarantaine domeinnamen zijn domeinnamen die door hun huidige eigenaar zijn opgezegd en welke niet meteen weer beschikbaar zijn voor registratie. Deze domeinnamen worden na opzegging door SIDN eerst 40 dagen in quarantaine gezet en na deze quarantaine periode van 40 dagen, kunnen deze domeinnamen weer vrij door iedereen geregistreerd worden. Dropscript is een PHP script welke - op dag dat een domeinnaam vrij komt - iedere seconde controleert of de domeinnaam vrij is. Zodra de domeinnaam vrij komt, zal het script deze direct registreren.

DEMO

Etiketten Vertaal Programma

Brandmaster is de distributeur van A-merken als Mars, Snickers en Milka een koopt wereldwijd partijen snoep en chocolade op. Via Brand Masters vinden deze restantpartijen de juiste weg naar de consument. Niet iedere verpakking heeft de productomschrijving in de juiste taal van het land waarin het product verkocht wordt. Ik maakte voor Brandmasters een vertaaltool die productomschrijvingen, ingredienten, voedingswaarden, houdbaarheidsdata vertaalt van en naar 11 verschillende talen. Je herkent deze producten aan een opgeplakt etiket op de verpakking in de schappen van o.a. de Lidl en de Action.


Toegangsbeoordeling en Eenvoudige IndicatieStelling (TEIS)

De GGD Rotterdam Rijnmond wil gemeentes graag ondersteunen in de ontwikkeling van de WMO en doet dit graag díchtbij en met de gemeentes. M.b.v. TEIS kunnen eenvoudige (indicatie)aanvragen voor huishoudelijke hulp en rolstoelen in het kader van de WMO rechtstreeks door de gemeente worden afgehandeld. Enkel díe aanvragen die de gemeente te complex acht, worden doorgestuurd naar de GGD. Daarnaast wordt d.m.v. TEIS digitale informatieuitwisseling gestimuleerd (efficientie!).


Globos Automatiseringsgroep

De Globos Automatiseringsgroep exploiteert diverse websites in een aantal specifieke branches, gespecialiseerd in Ballonnen, Feestartikelen en het bedrukken van Linten, Ballonnen en Snoep. Door overzichtelijke, duidelijke, gebruiksvriendelijke applicaties, onderscheiden zij zich van de rest. Zo draaien er verschillende websites op verschillende domeinnamen in verschillende talen maar die allen gebruik maken van 1 dezelfde template en 1 dezelfde winkelwagen. Over efficiency gesproken ;-) Klik op onderstaande knop voor een overzicht van alle Globos webwinkels en websites die door mijzelf zijn gemaakt.

DEMO


Werk Ervaring

Zelfstandig Ondernemer / Entrepreneur
juli 2009 - Heden

Globos Automatiseringsgroep Spijkenisse


Systeembeheerder, ICT Specialist, Automatiseringsmedewerker
oktober 2007 - juli 2009

GGD Zuid-Hollandse Eilanden


Autocad Tekenaar, ICT Specialist, Automatiseringsmedewerker
oktober 2002 - oktober 2007

TS&A Technical Support and Automation B.V. Rotterdam


Opleiding

W3Schools.com
Altijd

Web Development! Alles wat ik moet weten op 1 plaats


Moerkerkestraat Rotterdam
1988 - 1990

MBO Diploma


Angelus Merula Spijkenisse
1984 - 1988

MAVO Diploma